MONOLIETVLOEREN

Wat is een monolietvloer?

Een monolietvloer is een betonvloer maar net met een andere afwerking. Bij de meeste betonvloeren wordt er namelijk als afwerking een dekvloer overheen geplaatst, dit is bij een monolietvloer niet het geval. Bij een monolithisch afgewerkte vloer ontstaat er namelijk al zonder verdere afwerking een mooi egale vloer.

Waarom kiezen voor een monolietvloer?

Wanneer u kiest voor een monolietvloer bent u er zeker van dat de vloer langer meegaat dan een gewone betonvloer. Daarnaast kunnen monolietvloeren zwaarder worden belast en is deze gemakkelijk in onderhoud. Daarom worden monolietvloeren vaak gekozen als bedrijfsvloer. Een monolietvloer wordt afgewerkt door eerst mechanisch te schuren met stalen spanen. Dit wordt uitgevoerd met een vlindermachine, daarom wordt een monolietvloer ook wel gevlinderde vloer genoemd. Door te kiezen voor deze afwerking ontstaat er een glad oppervlak dat één geheel wordt. Het maken van een monolietvloer is echt vakwerk en daarom is hier een gespecialiseerd bedrijf voor nodig!

De voordelen van monolietvloeren!

Een monolietvloer brengt een hoop voordelen met zich mee, deze zetten wij graag voor u op een rijtje!

  • Bestand tegen oliën, vetten en vuil
  • Erg slijtvast en vlak
  • Onderhoudsarm
  • Eenvoudig schoon te maken

Gebroeders Buyk Betontechnieken b.v. voor uw monolietvloeren!

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het storten en afwerken van de monolietvloeren. Hierbij is het bepalen van het juiste moment in het verhardingsproces erg belangrijk. Dit proces hangt af van een aantal factoren, namelijk: de temperatuur, de betonsamenstelling en de luchtvochtigheid. Het moment moet zo worden uitgekozen dat er nog voldoende tijd is voor het afwerken van de vloer.

Om een mooi einsresultaat te creëren moet ervoor gezorgd worden dat het vocht in de vloer niet te snel uit de vloer treedt. Een nabehandeling aan de vloer is daarom van belang. Bij een nabehandeling aan de vloer wordt ervoor gezorgd dat de vloer vocht vasthoud, dit is voor een optimale uitharding van de monolietvloer. Hiervoor zijn er verschillende opties, namelijk: het onder water zetten van de monolietvloer, folie op de vloer aanbrengen of het aanbrengen van curing compound. Wilt u graag een hogere dichtheid in de monolietvloer? Dan kan de vloer nabehandeld worden met het impregneren van beton. Wat voor uw vloer de beste toepassing is, vertellen wij u graag! Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Buyk Betontechniek  logo
Buyk Betontechniek

Copyright © 2024 Buyk Betontechniek | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl