Waterdicht maken van betonkelder

Het waterdicht maken van betonkelder

Vaak worden renovaties aan de kelder/schuur verschoven omdat de rest van het huis prioriteit heeft.  In de meeste gevallen is dit geen probleem. Wel dient u er rekening mee te houden dat iedere kelder periodiek moet worden nagelopen op eventuele schades en vochtplekken. Een kelder is tenslotte het fundament van uw huis, wanneer deze niet meer in goede staat is, dan kan het zijn dat de constructie van de woning instabiel wordt. Indien u de betonkelder onder handen laat nemen is het belangrijk dat ook de vloer wordt meegenomen. De keldervloer is namelijk in vele gevallen de boosdoener van waterschades in de kelder. Iedere kelder ligt namelijk ondergronds en hier kan dus grondwater terechtkomen. Dit grondwater kan uiteindelijk druk uitoefenen op de vloer van de kelder wat kan veroorzaken dat er kleine scheurtjes in de vloer komen waar vocht doorheen dringt.

Waarom het drooghouden van jouw betonkelder zo belangrijk is

Een betonkelder bevat altijd belangrijke onderdelen voor de woning, zoals bijvoorbeeld de fundering. Indien de kelder niet meer in goede staat is kan de rest van de woning ook beschadigd raken. Ook kan een vochtige kelder uiteindelijk resulteren in opstijgend vocht en dit trekt in de poreuze materialen van het huis.

De werkwijze van Gebroeders Buyk Betontechnieken B.V.

Wanneer uw huis een betonnen keldervloer heeft, dan hoeft deze in de meeste gevallen niet volledig vervangen te worden. Meestal komen wij slechts een paar beschadigingen of zwakke plekken tegen waar vocht kan binnendringen. Voordat onze vakmannen aan de slag gaan komen wij bij u langs om de kelder te bekijken en samen met u de wensen te bespreken. Vervolgens starten wij met het uitgebreid schoonmaken van de vloer met onze reinigingsmiddelen speciaal voor beton. Vervolgens lopen wij de kimnaden na (de randen waar de vloer en de muur samenkomen). Mochten er delen niet goed zijn opgevuld waardoor er vocht doorheen kan trekken vullen wij deze op. Vervolgens kunnen wij beginnen met het injecteren of sealen van de betonnen muren en vloer. Na deze behandeling zijn uw vloer en wanden weer erg sterk en volledig waterdicht!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kelder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

Buyk Betontechniek  logo
Buyk Betontechniek

Copyright © 2024 Buyk Betontechniek | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl